Lördag 25 mars 2017: Take Queer (nattklubb med HBTQ-tema)

“All kärlek är bra kärlek”.

Entré: 120 kr (i dörren från kl 22.00)
Ålder: 18 år
Nattklubb: kl 21-02
Entrén stänger: kl 01.30

Kommande datum: 27/5, 12/8, 29/9, 4/11, 9/12

Lördag 1 april 2017: Wolfman & Clas Yngström – Releasefest / 10-årsjubileum – Droskan

Wolfman firar den 1/4 2017 sitt 10-årsjubileum och ställer till med releasefest på Droskan! Kvällen till ära gästas har vi med oss en Sveriges genom tiderna största gitarrister – Clas Yngström! Det blir kalas med ballonger, goodiebags till de 50 första gästerna, specialdeal på nya plattan och hemliga gästartister! Skivan följs upp med en två veckors lång vårturné i samarbete med Rock Around The Clock Productions.

Wolfman (tidigare Wolfman Jack) är tillbaka ur dimman! De har sedan starten 2007 släppt fyra fullängdare och hunnit med närmare tusen spelningar. Idag är bandet en kvartett med John Lloyd (gitarr/sång), Henrik From (gitarr/sång), Ulf Andersson (trummor/sång) och Alexander Larsson (ståbas).

Välkomna!

Förköp: 250 kr + förköpsavgift via Burmans Musik i Umeå:
https://www.facebook.com/burmansmusik/

I dörren: 300 kr.

Åldersgräns: 18 år
På scen: 21.30 – 23.30 (inklusive paus)
Stängning: 01:00

Musikpant: Ja (de gäster som bara vill äta och sen gå före spelningen börjar får lämna sin legitimation i entrékassan eller betala in sig. Legitimation och erlagd entréavgift återlämnas alternativt återbetalas vid hemgång före kl 21.00)

Webb: #wolfman #10thanniversary #releaseparty

Lördag 8 april 2017: Shakedown, Nasty Music och Strange Brew

HELKVÄLL MED RIVIG BLUES OCH ROCK´N ROLL I SIN BÄSTA FORM PÅ DROSKAN!

SHAKEDOWN

Tung Bluesrock när den är som bäst! Med rötterna i 60-talets brittiska invasion och ledstjärnor som Mayalls Bluesbreakers, Peter Green och Johnny Winter så levererar Shakedown sin egen tunga tagning på ett klassiskt recept!

NASTY MUSIC

Nasty Music behöver knappast en introduktion. Med influenser från Rolling Stones till AC/DC hämtar de inspiration från den engelska Rythm ‘n’ Bluesen. Kvällen till ära utlovas också en hel del Chuck Berry för att hedra den nyligt bortgågna legenden.

STRANGE BREW

Med en nysläppt skiva ” Alive, Loud and on Time” och ett intensivt 2016 så är Strange Brew redo att entra Droskans scen ännu en gång. Långa gitarrsolon och nyskrivet material utlovas i enlighet med den gamla bluesrockens tradition fast med modern eftersmak.

I dörren: 100 kr (från kl 20.00)
Åldersgräns: 18 år
På scen: 21-01 (inklusive pauser)
Stängning: 01

Webb: https://www.facebook.com/events/798282106990702/

Lördag 22 april 2017: OUT OF STEP

Välkommen till OUT OF STEP #4.
Umeå-klubben för Punk, Indie, Garage och alternativ musik.

ROTTEN MIND (Uppsala)
Skramlig melodisk garagepunk som doftar lika mycket norrländskt vemod som Jay Reatard vibrerande tonnårsångest. Med den nyligen släppta 7″ “Still Searching”, en stundande europaturné och ett andra självbetitlat album (Lövely Records den 15 Mars ) i bagaget, är Rotten Mind mer än redo för sin Umeå revanch. Medlemmar från bl a AGENT ATTITUDE, THE BLINDS m.m.
https://www.facebook.com/rottenmindua/
https://lovelyrecords.bandcamp.com/album/rotten-mind-im-alone-even-with-you

RARING (Luleå)
Drömsk indiepop som utlovar hjärtesorg, tårar och en och annan gnutta hopp. Deras Singel “Barren och Dimman” lämnar ingen oberörd. Medlemmar från bl a ALKBERG, DICK TRACY.
https://www.facebook.com/Raringmusic/

THE NEUROTICS
Melodiös postpunk med feminstiska undertoner. Nysläppt och kompromisslös debut-EP “Burst” som manar till allsång
https://www.facebook.com/theneuroticsumea/

Dj:s JENKA (Bombetts/Jenny Nilsson och Demonerna) + T-Bone Rolandsson (Dogface/G8Boys/UXVileheads)

DATUM: 22 April
TID: 21.00 – 02.00
PLATS: Droskan
PRIS: 100kr / Student: 80kr
ÖVRIGT: 18-års åldersgräns (sorry kids). För mer information: klubboutofstep@gmail.com.

OUT OF STEP #3 presenteras i stolt samarbete med ABF Umeåregionen & Musikhuset-ABF Umeå

Webb: https://www.facebook.com/events/1772522586399360/

Lördag 29 april 2017: Blues Jam

Under Blues Jam möts unga och gamla, amatörer och proffs för att under ytterst avspända former musicera tillsammans. Ta med en vän, ett instrument eller bara ditt goda humör och njut en stund av det goda i livet.

Musiker får gärna gå in och föranmäla sig på webbformuläret på Rockoblues.se!

Ålder: 18 år
Inträde: Fri entré!
Musik: kl 14-17 (vi öppnar kl 13.00)
Bord: Fri placering fram till kl 17, bordsbokning från kl 17.30
Matmeny: Wok med ris och blandsallad serveras kl 13-17. Pris: 110 kr.
Kommande datum: 20/5

Fredag 5 maj 2017: ROCKABILLY NIGHT!

Här har ni chansen till en helkväll med musik i genren Rockabilly!

PEPITA SLAPPERS: Bandet har egentligen har tagit en liten paus men spelsuget blev för stort så dem har bestämt att spela ihop igen för en kväll.

RUSTY FLATHEADS: Spelar old time-Rock’n Roll med glädje, ös och hög energi. Hämtar sin inspiration från och spelar låtar av Johnny Cash, Buddy Holly, Elvis Presley, Johnny Burnette, Eddie Cochran, Gene Vincent, Robert Gordon, Stray Cats m.m. En och annan egen låt kan du också få höra.

SWEET MAY AND THE TERRIBLE THREE: Kommer bjuda på gammal genuin rockabilly med en modern touch från artister som Imelda may, Cherry Tess, Eva Eastwood m.m. Bandet bildades för en specifik spelning förra sommaren på Rod & Kustom Extravaganza och enligt önskemål så gör dom en till spelning nu i maj.

Musiken startar kl 22.00 och stängning är kl 02.00.

Biljetter: 170 kr inkl. förköpsavgift (på Burmans Musik i Umeå)
https://www.facebook.com/burmansmusik/

I dörren: 200 kr

På scen: kl 22-01
Stängning: kl 02
Ålder: 18 år

Evenemanget: https://www.facebook.com/events/175829912927211/

Fredag 12 maj 2017: Ida Bang and the Blue Tears

Kritikerrosade och prisbelönta Ida Bang & The Blue Tears är ett ungt band från Stockholm som lyfts fram som det nya stjärnskottet i blues-Sverige. Efter flera fantastiska recensioner av både liveshow och album i bl.a. Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Barometern och Jefferson Blues Magazine, beskrivs de återkommande som ett välbehövligt nytt och fräscht bluesband med skickliga musiker och ett eget sound, men samtidigt med stor respekt för bluesens rötter.

Våren 2016 representerade de Sverige i European Blues Challenge i Italien, efter att ha vunnit den svenska uttagningstävlingen. Bandet gjorde stor succé och blev en ”snackis” i Italien, och har därefter synts mycket oftare på scener utanför Sverige.

Biljetter: 220 kr plus förköpsavgift (Biljettcentrum.com och Burmans Musik)

https://www.facebook.com/burmansmusik/

http://biljettcentrum.com/

Musikpant: Ja (de gäster som bara vill äta och sen gå före spelningen börjar får lämna sin legitimation i entrékassan eller betala in sig. Legitimation och erlagd entréavgift återlämnas alternativt återbetalas vid hemgång före kl 21.00)

I dörren: 250 kr
På scen: kl 21.00-23.30
Stängning: kl 01.00
Ålder: 18 år

Umeå Bluesförening: http://www.umeablues.com/

Lördag 13 maj 2017: Whitney Rose (CAN)

Framtiden för Whitney Rose är så ljus att man blir bländad. I april och maj kommer den 30-åriga countrysångerskan och stilikonen på en nästan månadslång turné med fullt band i Skandinavien. Lokala country-hjältarna i bandet HALM agerar support denna afton.

Kanadensiskan Whitney Rose har toppat laget. Inte nog med att hon fick gedigen hjälp av självaste Raul Malo (The Mavericks) för att producera ett av fjolårets mest omistliga countrypopalbum “Heartbreaker of the year”, nu har hon dessutom kontrakterat sig till Six Shooter Records (samma skivbolag som gjorde ett minst sagt gediget jobb med att lansera Sam Outlaw) och skrivit distributionsavtal för Europa med Thirty Tigers (Jason Isbell, John Prine, Sturgill Simpson, Lucinda Williams, Ryan Bingham, Parker Millsap, St. Paul & The Broken Bones, John Moreland, med flera).

Och det slutar inte där – på aktuella EP:n “South Texas suite” (ute 27 januari) har hon ett kompband bestående av bland andra pianisten Earl Poole Ball (som spelat med bland andra Gram Parsons, Buck Owens, Marty Robbins och i cirka 20 års tid fast medlem av kompbandet bakom Johnny Cash) och Redd Volkaert som allmänt anses som en av countrygenrens Telecaster-slingers, vilket nog kan intygas av tidigare arbetsgivaren Merle Haggard, bland många andra.

“A sultry country classicist with a tremble in her voice, Whitney Rose is partial to the magisterial gestures of the 1950s and 1960s”
New York Times

Nu är Whitney förvisso inte i något skriande behov av att bli uppbackad av namndroppning, snarare står hon starkt förankrad på egna ben någonstans i mitten av korsvägarna där bokstavstrogen honky tonk möter 60-talsdoftande vintagepop. Kanske är hon en modern Loretta Lynn, den nya tidens Patsy Cline eller en kommande arvtagare till Dolly Parton. Klart är i alla fall att hennes nyligen företagna flytt till Texas har renodlat sitt uttryck, finslipat formen och är redo att ta över världen.

FÖRKÖP VIA TICKSTER OCH BURMANS MUSIK i Umeå!

http://www.tickster.com/sv/events/6w5cmdm06f5ve4p/2017-05-13/whitney-rose-pa-droskan-i-umea

https://www.facebook.com/burmansmusik/

Biljetter: 200 kr (180 kr + förköpsavgift)
I dörren: 250 kr

Åldersgräns: 18 år
Musik från kl kl 21.30 (inklusive paus)
Stängning kl 02.00.

Webb: https://www.facebook.com/events/1566399963372100/

Lördag 20 maj 2017: Blues Jam

Under Blues Jam möts unga och gamla, amatörer och proffs för att under ytterst avspända former musicera tillsammans. Ta med en vän, ett instrument eller bara ditt goda humör och njut en stund av det goda i livet.

Musiker får gärna gå in och föranmäla sig på webbformuläret på Rockoblues.se!

Ålder: 18 år
Inträde: Fri entré!
Musik: kl 14-17 (vi öppnar kl 13.00)
Bord: Fri placering fram till kl 17, bordsbokning från kl 17.30
Matmeny: Wok med ris och blandsallad serveras kl 13-17. Pris: 110 kr.
Kommande datum:

Webb: https://www.facebook.com/Rockoblues/

Lördag 27 maj 2017: Take Queer (nattklubb med HBTQ-tema)

“All kärlek är bra kärlek”.

Entré: 120 kr inkl. garderob (i dörren från kl 22.00)
Ålder: 18 år
Nattklubb: kl 22-02
Entrén stänger: kl 01.30

Kommande datum: 12/8, 29/9, 4/11, 9/12

Webb: https://www.facebook.com/TQclub/

Lördag 10 juni 2017: Releasefest för HALM med Wolfman och Front Porch Trio!

HALM firar släppet av deras tredje skiva med buller och bång på Droskan den 10 juni! De vill nu få möjligheten att tacka alla som funnits med på vägen och välkomnar alla strån till stacken! Förutom en helkväll med livemusik av tre olika band och gästuppträdanden så kommer det självklart finnas skivor och merch till specialpris.

Sedan starten 2009 har HALM lämnat sina spår runtom i Sverige, Norge och Storbritannien. Efter ett års tid av studioinspelningar och timmar vid skrivarbänken så bjuder Johanna, Lisa, Maja, William och Gustav in till fest och vill se dig där!

Under kvällen spelar även FRONT PORCH TRIO som med deras southern rock och down-home country lägger ribban högt och stadigt! En röst som får det hårdaste hjärta att mjukna och ett grymt sväng som gör det omöjligt att sitta stilla till.

WOLFMAN är ett etablerat rockband från Umeå med rötterna i tidig blues och rock ’n roll. Ett beat som är rakt på pengarna, gitarrsolon som gör dig höjdrädd och pipor av guld. Med ca tusen spelningar på nacken och en ny skiva är de mer än redo att inta Droskan-scenen ännu en gång.

Förköp: 200 kr + förköpsavgift via Burmans Musik i Umeå

https://www.facebook.com/burmansmusik/

I dörren: 250 kr

Åldersgräns: 18 år
Liveband mellan 21.30 – 01:00 (inklusive paus)
Stängning kl 02.00.

Webb: https://www.facebook.com/events/208741932937844/

BOKA BORD: 090 - 13 55 88
veckans lunchmeny